Pages

tutorial link hover ada background



today nak buad link hover pnye tuto , sebenarnye tngah boring so , takde keje hanye tutorial mampu aku buad time boring . *itu jealah keje harian .

okay link hover nih dea jenis yg ad background punye , malas nak cakap bnyak try jea okay . malas nak printscreen . btw bnde nih hawt taou ^^

1. design-edit html then korang ctrl+f cari code nih

a:hover {


2. copy code bawah nih then paste kan bawah a:hover {


background-color: #FFEAEA;

border-radius:3px;

padding:1px;
-webkit-transition-duration: 2s;
filter: none;
color: #474545;
text-decoration:none;
}


3. yang ungu to kalau nak letak background poun bole cume padam code nih 
background-color: #FFEAEA;


dan gantikan dngan nih 


background:url(url background);


yang biru to ketebalan
yang hijau to colour font lepas diarahkan oleh sang cursor . colour boleh cari dkad SINI 



4. kebanyakan orang ad yang tak jumpa so , cube korang try search code nih  a:link {


then pastekan code nih dekad bawah dea

a:hover {

background-color: #FFEAEA;

border-radius:3px;
padding:1px;
-webkit-transition-duration: 2s;
filter: none;
color: #474545;
text-decoration:none;
}
nnti dea akan jadi mcm nih 


a:link {
  color: $linkColor;
}

a:hover {
background-color: #FFEAEA;
border-radius:3px;
padding:1px;
-webkit-transition-duration: 2s;
filter: none;
color: #474545;
text-decoration:none;
}



kalau tak paham rajen rajen lah coment dekad bawah to yea  :) btw ayat dekad atas agak berterabur . so pandai pandai lah nak maen coding or lgi senang bertanye jea lah okay . bkan susah poun right ? 


at least ary ahad nih nak buad contest dengan AINA KYRA budak nih comel muhehehe :* 

creds to ; sys una 
truly by ;
Rabiatul 

wohoho, suke ? like thankyouu

No comments: