Pages

Tutorial download font

hah nyh fst tuto rabiatul buat hope jadi ler --" hee :) tadi dekaad efbee umi afiqah ad ask rabiatul macam mane nak download font . oke let start :)

fst pergi DAFONT then pilih lah font mane yang korang berkenaan , contoh macam ni





rabiatul pilih JENNA SUE comel kann ? haha , tekan DOWNLOAD to oke .

second pulak pergi buka korang punye Document , senang cerita tempat yang korang dah download tadi macam gambar nyh

then right click tekan Extract files



nanti dea ad keluar gambar macam dekad bawah nyh , korang tekan button OK to jea



lepasto buka balek tempat download tadi , nanti ada keluar folder yang macam dekad bawah ni , mean folder yang korang dah Extract files tadi to .

then pergi dekad START , tekan CONTROL PANEL nanti ad keluar gambar dekad bawah nyh



tekan Appearance , lepasto cari folder font



lepas dah jumpa folder font to click folder to , then korang buka balik folder yang dah di Extract files tadi to korang move kan jea font to dekad dalam folder fonts tadi .

kalau tak faham tanye oke :) sebab nyh fst tuto rabiatul buat sendiri hee . kalau jadi comment taou ^^

besok malas nak pergi kelas tuisyen D':


wohoho, suke ? like thankyouu

No comments: